NÜKLEER SANAYİNDEKİ KUMLAMA UYGULAMALARI

Saykar Sulu Kumlama Prensibi, suyla birlikte kumlama abrasivinin yüksek hacimli devir daim akışıyla, hassas yüzey sonlandırma işlemlerinde yüzeye püskürtülmesiyle daha iyi yüzey formlarının elde edilmesi için geliştirilmiştir.

Sulu kumlama, suyun kayganlaştırıcı etkisi ile eşit ve homojen bir yüzey elde etmeyi sağlayan bir bulamaç akışı yaratarak daha tutarlı bir sonlandırma sunar. Sulu Kumlama Yönteminin aksine, diğer kuru kumlama işlemlerinde meydana gelebilen, daha ağır bir etki ve akış eksikliği, kontrol edilemeyen aşındırma ihtimalinin artmasıyla öngörülemeyen sonuçlar doğurabilir. Su kullanımı, işlem yapılan yüzey boyunca parçacık akışını artırarak, yağlayıcı bir etki yaratır. Kuru kumlamanın aksine, sulu kumlama tampon görevi sağlayarak kumlama granüllerinin ana malzeme içinde kalmasını önler ve hassas yüzeyleri de korur.

Dünyadaki tüm nükleer enerji santrallerinde, ispatlanmış sulu kumlama tekniği yüzeylerin zararlı maddelerden arındırılması aşamasında kullanılmaktadır. Bileşenlerin, aletlerin ve parçaların tekrar kullanımı veya konvansiyonel atıklara karşı kontrollü bir şekilde temizlenmesi ve serbest bırakılmasını sağlar.
Kompozit Malzemelerde Sulu Kumlama